Foto's maken!

Kaarten maken kunnen we allemaal!!!
 Maar foto's maken is net iets anders ;-) Om je kaart goed tot zijn recht te laten komen is een mooie foto erg belangrijk. Ik heb van mijn lieve vriendin Lins daar goede tips voor gekregen en die mag ik met jullie delen!

De simpele (en goedkope) oplossing is een 'foto-doos'. Je maakt deze van een oude doos en een groot vel papier. Ik denk dat de foto's zelf voor voldoende duidelijkheid zorgen. Enkel nog één tip: plak de achter en onderkant uit één deel en laat die iets rond lopen. Zodat je nooit een vouw ziet of een grens tussen onder en achter ;-)- Maak de foto's altijd in het midden van de doos, zodat je niet de 'naden' aan de zijkanten ziet...
- maak bij de doos een lange en korte zijde zodat je deze kan draaien (zoals je op de foto's ziet). Zo kan je een hoge kaart maken, maar ook een liggende foto!
- Maak de zijkanten van de doos schuin; dit is voor de licht-inval.
- Voor een mooi resultaat fotograaf ik buiten. Met goed daglicht, maar niet in de zon! Zorg dat je geen schaduwen krijgt.
- Zorg dat je de foto recht neemt, dus niet vanaf boven of vanaf onder. Zet de foto-doos dus goed op ooghoogte. Anders krijgen je kaarten een V-vorm of A-vorm.
- Maak liever een foto op afstand en 'zoom-in', dan krijg je een beter resultaat. Je kan beter de kaart verder 'uitsnijden' met een bewerkingsprogramma wanneer je camera niet zo ver kan inzoomen als dat je dichtbij gaat staan. Wanneer je een foto van te dichtbij maakt, vangt de lens te weinig licht waardoor de foto minder scherp is.

Volgens mij heb ik nu wel mijn belangrijkste tips met jullie gedeeld! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en ik zie jullie reacties graag tegemoet.

Liefs Lotte

10 opmerkingen:

 1. Thank you, Lotte. I am trying to get the essense in your language. But do you have a translation in your blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Lotte, ik heb ook altijd moeite met mijn foto's. Zit wel eens aan een fototent te denken, maar vind dat eigenlijk zonde van het geld. En dan moeten er volgens mij ook og lampen bij. Ik ga deze week maar eens een doos zoeken, wit papier genoeg in huis.
  Groetjes Diana.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, thank you, Lotte. The translation works great! I will try to make a box like yours. And the other tips are very useful. Hope it is ok if I share your page with my DT- mates in Nordsalten Hobbyklubb. Have a great Sunday.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thank you so much for a good explanation! I´m going to try and make something like this.
  :) Karen Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een blijft een top idee Lotte. Je hebt me er al heel veel profijt van geven door mij je "geheim" van je mooie foto's te verklappen. Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw Lotte, dank je hoor!!
  Wat heb je dat duidelijk gebracht.
  Dat komt zeker nog van pas.
  Fijne week
  Liefs, Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt, Lotte!!! Heel duidelijk zo. Ga ik binnenkort mijn snel-gemaakte-doos eens net zo mooi als de jouwe maken. Ik heb mijn hoeken niet afgerond en dat lijkt me inderdaad veel beter.
  Liefs Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de uitleg Lotte. Heel duidelijk allemaal.

  Veel liefs Glenda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een super goede tip zeg dat ga ik ook eens kijken om te maken.

  liefs Alice

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte