dinsdag 18 november 2014

Workshop van Tiets!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk.... Heb en neem ik even de tijd om dit blogbericht te typen!
Pak een kop koffie of thee er bij, want dit gaat een lang bericht worden, met heel veel foto's, HIHI Maar ik denk wel de moeite waard ;-)

Inmiddels al meer als een maand geleden (bloos, bloos) Was er in de FB-groep van HobbyVision een uitdaging. Tiets had een workshop voorbereid van een heel gaaf album! Wanneer je die in een week, ja echt, 1 week.... af had gemaakt en in de groep had geplaatst, maakte je kans op een prijs. 


Nu vond ik dit echt zo super leuk! Dat ik echt bijna dag en nacht aan dit project heb gewerkt. Want ja, wie A zegt, moet ook B doen natuurlijk ;-) Even dacht ik niet dat ik het ging halen, maar we kregen een paar dagen verlenging omdat iedereen tegen die tijdsdruk aan liep. En ook voor Jenine en Tiets gaf dat wat meer tijd want ook zij hadden het op dat moment nogal druk. 

Hoe heb ik dit album uitgewerkt? Nou, ik heb dit als 'kaart' voor mijn grootouders gemaakt. Zij waren in oktober 60 jaar getrouwd. En in het album heb ik hun leven laten zien aan de hand van stempels van Magnolia, hoe kan het ook anders, LOL

Ik begin met de voorkant ;-) Alle stempels heb ik ingekleurd met mijn Derwents en wel met één kleur bruin. Zodat het allemaal in Sepia is. Dat leek mij wel zo rustig. Het papier heb ik gekozen van Maja design. Deze kleur blauw hebben mijn grootouders ook in hun interieur, dus dat past mooi!

Van Tim Holtz heb ik de Big Die - hardware Finding gebruikt. Het sleutelgat rechts en om het album heen heb ik die mooie banden gebruikt. En met koperen splitpennen zowel op de voor als achterkant vast gemaakt. Rechtsonder aan het plaatje is de sleutel te vinden ;-) De Big Die - Weathered Clock staat voor de tijd die ze samen delen! Op een enkel roosje na, heb ik ook voor dit album alle bloemen zelf gemaakt!


Wanneer je het album open doet zie je aan de binnenkant het harmonica model wat zich erin bevind. Het is één lange harmonica, die zich als een piramide (steeds smaller wordend) opstapelt. Het hele gebeuren heb ik vast gezet met een stuk kant! Om het enigszins bij elkaar te houden ;-)


******


zo ziet de voorkant eruit wanneer je het album los maakt. Ik heb ook nog foto's gemaakt van iedere bladzijde, dus die je hebt nog wat foto's te gaan ;-) Maar is wel zo duidelijk!


En dit is de achterkant van de harmonica:


Op de eerste bladzijde heb ik het fietsen laten zien. Ze hebben altijd heel veel gefietst en doen dat nog steeds! Ondanks dat ze inmiddels 80+ zijn staat de auto zo veel mogelijk in de garage ;-) Toen ze nog jonger waren maar al wel gepensioneerd, hebben ze vaak mee gedaan aan de fietsvierdaagse! Dus deze stempel mocht niet ontbreken...


Deze Tilda staat voor mij symbool voor hun gastvrijheid. Iedereen is altijd welkom en ook wanneer je onverwachts langs komt schuiven ze een stoel voor je aan. De koffie word op gezette tijden geschonken ;-) Maar oma loopt altijd met een dienblad vanuit de keuken naar de kamer!
( Helaas is mijn filigraan scheef gegaan op het moment dat ik de foto's nam. Het zit met een splitpen vast, dus die valt weer gewoon netjes te draaien! )


Handwerken! Mijn oma heeft altijd veel kleding zelf gemaakt, breien heeft ze voor alle generaties gedaan en doet ze nog steeds! Maar ook alle andere handwerktechnieken is haar eigen. Deze technieken heb ik van haar mogen leren! 


En ten slotte de laatste bladzijde waar het album zich mee sluit.... 60 jaar Huwelijk!


Dan de achterkant:
Natuurlijk de liefde! Die mag niet ontbreken wanneer je al zolang bij elkaar bent.


Dan de groenten.... Een belangrijk onderdeel in hun leven! Mijn grootouders hebben vroeger de groentewinkel van de ouders van opa overgenomen. Opa ging met de bakfiets en later de auto langs de boeren om daar met name het fruit te verkopen. Maar ook zaden verkochten ze. Oma draaide de winkel terwijl opa ook nog op het land werkte. Toen de supermarkten kwamen zijn ze gestopt met de winkel, maar de eigen moestuin is tot twee jaar geleden gebleven! Wij aten met heel de familie met veel genot mee... Rechts zie je het refrein van een liedje wat mijn opa vaak met ons zong ;-)


En dan de rozen.... Opa geeft ieder jaar op de trouwdag een bos rozen aan oma! Ondanks dat het na 60 jaar wel voorspelbaar is, vind ik het toch een romantisch gebaar!


******


Dan was er in het patroon van Tiets ook nog ruimte voor twee tags! En wat moet je daar nu eens mee.... Ik kreeg de ingeving om een stamboom te maken! Want de kinderen, kleinkinderen en de achterkleinkinderen zijn enorm belangrijk in hun leven en horen er natuurlijk ook in. De boom heb ik uitgesneden met de silhouette. De namen heb ik gewoon getypt en uitgeprint en criss-crass, maar toch op volgorde er op verwerkt!


En de tweede tag is voorzien van een gedichtje die ik er ook heel goed bij vind passen...


En toen had ik geen foto's meer voor jullie.... HIHI Hopelijk hebben jullie het tot het einde volgehouden! Ik heb echt super veel plezier gehad in het maken van dit album. Mijn grootouders waren er heel blij mee. En hun kennende zal dit de rest van hun leven op de kast blijven staan ;-)

Ik heb niet alles kunnen benoemen wat ik heb gebruikt, want dan zou het wel heel veel tekst worden, maar mocht je vragen hebben, stel ze gerust!

Graag zou ik met dit album mee willen doen met de volgende challenge's:
Lovely Hänglar or Sweet Magnolia - Sparkle (ik heb alles afgewerkt met Frantage)
Tilda's Town - Fussy and Fancy or Cas and Layered
Midweek Magnolia's - Flourishes (de ornamenten)
Kleuren met Potloden - bingo (full house)

Ik ben super benieuwd naar jullie reacties! Dankjewel voor het langskomen de moeite die jullie nemen om een berichtje achter te laten ;-) Ik waardeer dat enorm! Een hele mooie dag toegewenst,
liefs Lotte


31 opmerkingen:

 1. Gaaf project, Lotte!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lotte
  Wat een schitterende creatie heb je gemaakt, werkelijk helemaal top. Zoveel moois op te zien. Die van mij is ook bijna af (komt steeds weer iets ander tussen door) binnenkort staat die ook op mijn blog http://kreatiefhoekje.blogspot.com
  Groetjes Maria

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Nou ik heb echt de tijd genomen om alles te lezen en de mooie foto's te bekijken,
  wat heb je dit ontzettend schitterend gemaakt, helemaal geweldig, wat zal jij en ook
  je grootouders hier zo blij mee zijn, daar zullen ze nog lang van genieten.
  Heel mooi hoe je hun levensverhaal erin verwerkt hebt, zo maak je het erg persoonlijk.
  Petje af, en als je hiermee niet in de prijzen valt.......

  Gezellige en fijne (knutsel) dagen ☼
  Liefs van Erica
  {Heidebloempjuh}

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Un grand bravo, ce mini est vraiment magnifique, les papiers superbes et tout est trop beau. J'adore .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. J'ai pris le temps de tout lire, c'est une belle preuve d'amour que tu as fait à tes grands parents. Encore bravo, c'est magnifique.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een PRACHTIG en PERSOONLIJK album heb je er van gemaakt !!
  Wat zullen ze daar blij mee zijn ....
  GEWELDIG MOOI>
  XX Christa.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtig cadeau en blijvende herinnering heb je voor je grootouders gemaakt. Helemaal toppie!
  Liefs, Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bijzonder mooie creatie Lotte!!
  Dat heb je geweldig gedaan ,zo persoonlijk elk detail uitgekozen. Super!!!!
  ik hoop dat je in de prijzen valt met dit schitterend werk!!!
  Ik vind het ook zo mooi dat je de kleuren eenvoudig gehouden hebt.
  Daar zal men met trots naar kijken en koesteren!!
  Liefs,
  Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg mooi. Ik kom zeker nog een keer terug om het allemaal nog een keer te bekijken.

  Groetjes Cathalijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een lange post, maar zeker de moeite waard....super gedaan

  Groetjes Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 11. WOW Wat een schitterend project zeg, daar zullen je Opa en Oma blij mee zijn geweest, prachtig alles ingekleurd in sepia stijl, het lijken net oude foto's heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjonge wat een project!
  Maar wat ontzettend mooi.
  Wat heb je ook een ontzettend mooie combi gemaakt met alle mooie spullen.
  En dan ook nog alles zo zorgvuldig uitgezocht dat het van toepassing is op hun leven.
  Wat zullen ze hier blij mee zijn en trots natuurlijk op hun creatieve kleindochter!

  liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wowwww Lotte wat een onwijs mooi project heb je gemaakt voor je grootouders wat zullen
  ze hier blij mee zien. Echt gaaf meis. Lieve groetjes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow Lotte, en dan dacht ik dat ik bloed, zweet en tranen gelaten had, maar jij zo te lezen (en te zien) ook. Maar het resultaat mag er zeker en vast wezen, wow, wow, wow! Wat hou ik toch van dit soort albumpjes en zeker als ze zo mooi afgewerkt zijn, zoals de jouwe! Echt super, er is zoveel moois te zien en al die kleine details maken het af. Liefs,
  http://littlecreass.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Lotte
  Wat een SUPER mooie creatie! Ik heb met veel plezier alle mooie details bekeken.
  Geweldig!!
  Ik geloof best dat je grootouders hier blij mee waren.
  Helemaal leuk dat je deze creatie mee laat doen aan de Bingo challenge bij Kleuren met Potloden.
  Liefs Joukje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Absolutely gorgeous, what a wonderful keepsake, I'm sure they will be thrilled, such a fabulous album, Thanks so much for joining us at LHOSM
  Hugs Julie P

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fabulous!! This is an absolute treasure. Beautiful papers and details. Thanks so much for joining us at Tilda's Town for our challenge
  hugs Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeetje meis, wat is het prachtig geworden. Ik heb echt met open mond naar alle foto's zitten kijken. Liefs Nanna

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je maakt natuurlijk altijd al van die prachtige en aparte creaties maar dit slaat werkelijk alles. Ik heb echt een paar keer alle foto's bekeken. Wat een werk zeg. Maar je had dan natuurlijk een fantastische reden om er zo'n werk van te maken. Opa en en Oma zullen wel heel blij zijn geweest. Het is een top stuk. Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sprakeloos Lotte!! Wat een schitterend album heb je voor je grootouders gemaakt. Dit verdient zeker wel een ereplekje en dat ie vast krijgen. Je kleurwerk in sepia is zoals altijd subliem net als al die prachtige details en papier en ja alles ois gewoonweg SCHITTEREND en in één woord genieten!!! Kanp dat je dit in iets meer dan een week hebt kunnen maken. Chapeau!!
  Liefs, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 21. OMG this is absolutely beautiful and you ave put so much work into it. Such a beautiful card! Love the colors and wonderful design. Thank you for joining us at LHOSM, good luck and I hope you will join us again.
  Hugs
  Gina x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Eindelijk kunnen we de foto's nu in het groot zien haha! Ik was zo benieuwd hoe hij was geworden.. Maar hij is echt onwijs gaaf geworden! En dat je natuurlijk de prijs hebt gewonnen! Dit album was zeker de prijs waard!! En de plaatjes in sepia gekleurd echt super mooi!! Dat doe ik je echt niet na haha!

  Ben benieuwd naar je volgend bericht op je blog!

  Liefs Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig,prachtig,prachtig!!

  Lfs Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Lotte,

  Wat een super mooi creatie heb je gemaakt en wat zullen ze hier blij mee zijn heel leuk gedaan!!

  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lotte, wat een schitterend project zeg. ontzettend mooi gemaakt. daar zullen ze heel blij mee zijn.
  Leuk dat je meedoet aan onze challenge bij Kleuren met potloden.

  groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauwww wat een mooi project, bedankt om mee te doen bij Kleuren met Potloden

  Groetjes Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wowwwowwwowwww wat is dit ontzettend gaaf Lotte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat zullen jouw opa en oma hier blij mee zijn, echt supermooi gedaan!
  Liefs desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een prachtig uitgewerkt project. Je bent echt een Magnolia-lover zie ik. Groet Diny

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte