woensdag 1 oktober 2014

Center Step Card!

Tjee, alweer een maand voorbij.... Zou de herfst nu echt zijn intrede gaan doen? Hoewel de bomen al beginnen te verkleuren en de kinderen al weer veel schatten van de natuurlijk vinden (helikoptertjes, eikeltjes, kastanjes, etc) blijft de temperatuur nog warm. Heerlijk hoor! Mij hoor je niet klagen ;-)


Deze super lieve Bella with Daisy heb ik dit keer ingekleurd met Derwents en er voor gekozen om het tweede afdrukje te gebruiken. De lijntjes zijn dan zachter en passen goed bij het grijs wat het olifantje ook is. 

Ik heb de stempel beinkt met Memento - Tuxedo Black en hiermee een afdrukje gemaakt op een klad papiertje. Vervolgens heb ik zonder de stempel opnieuw te beïnkten er nog een afdrukje mee gemaakt op mijn kaartje. En zo kom ik dus aan deze zachte lijntjes. Die overigens duidelijk genoeg zijn om makkelijk te kunnen kleuren.


De lucht heb ik later geblend met Distress Inkt: Broken China en Stormy Sky en het gras heb ik geblend met Distress Inkt: Peeled Paint.


De kaart heb ik uitgesneden met mijn silhouette. Niet omdat het zo'n moeilijk patroon is hoor! Maar die snijd het gewoon zo mooi en precies uit met de juiste ril-lijntjes, dat ik ook niet onnodig 'moeilijk' wil gaan doen ;-) 

Het kraft-papier wat ik dit keer heb gebruikt is van Craft Emotion. Ik ben eigenlijk super tevreden over dit papier! Het is wat minder dik waardoor je het makkelijker snijd. Het is iets wat lichter van kleur, maar wat ik vooral heel tof hier aan vind is dat er meer 'stukjes' in het papier zit. Alsof het meer lijkt op 'hand-geschept'. Het blijkt wat moeilijker uit te leggen, nu ik dit zo typ... LOL Maar ik vind het zeker een aanrader!!! Ook wanneer je gebruik maakt van een silhouette. Mijn eerste idee was dat het wat te grof zou zijn waardoor ik wellicht wat haperingen in het snijwerk zou hebben, maar dit was helemaal niet het geval!

Het leuke designpapier is van First-Edition - Floral Pavillion. Ik geloof niet dat ik een ander blokje zoveel gebruikt heb als deze. Wat zijn al die velletje toch mooi zeg! Dit velletje heeft een prachtig linnen structuur en is mooi stevig.

Verder heb ik de kaart afgewerkt met bloemen, parels, kreukellint en een parel-gespje in de vorm van een hartje. Meer had deze kaart niet nodig ;-) 

Bedankt voor het langskomen en de lieve reacties die jullie voor mij na laten. Ik kom ook snel weer bij jullie kijken hoor! Een fijne dag vandaag, liefs Lotte

9 opmerkingen:

  1. Wat een lief kaartje Lotte met dat vertederende afdrukje en die zachte kleurtjes. Je tip over een tweede afdrukje om zachtere lijntjes te krijgen ga ik zeker in de praktijk brengen...slim én mooi effect.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beeldige kaart Lotte! Ik dacht eerst dat je de no-line-techniek had gebruikt maar dit vind ik ook een super tip en ga ik beslist eens proberen, dank voor het delen!!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wowwwwww een hele mooie kaart heb je gemaakt Lotte met schitterend mooi papier. Fijne middag, groetjes Marga.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige kaart Lotte! Wat heb je het olifantje mooi ingekleurd, zo zacht gedaan!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Supermooi kaartje weer Lotte. Geloof dat de olifantjes op dit moment je favorietjes zijn hé? Niet erg hoor, het valt gewoon op :) Liefs,
    http://littlecreass.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk modelletje, Lotte! Mooie kaart en ik ga zeker ook eens proberen of ik een '2de' afdrukje zo mooi krijg als jij.
    Liefs adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het ook een prachtige kaart. Zo mooi ingekleurd. Wie zou er zo'n kaart niet willen ontvangen :-)

    Veel liefs,

    Lins xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. O wat een leuke kaart met het schattige Bella stempeltje en zo mooi gekleurd !

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte