maandag 15 september 2014

Filigraan bij AnMaCreatief

Halverwege iedere maand willen we als team van AnMaCreatief iets laten zien wat jullie kan inspireren. Dat kan een tutorial zijn of, zoals deze maand,  een product. Filigraan is toch een product wat nog niet zo veel gebruikt word bij het kaarten maken, maar waar je juist wel super leuke dingen mee kan doen! Dus misschien weten we jullie deze maand wel te inspireren om het ook eens te gaan proberen....


Ik heb een criss-cross kaart gemaakt met verschillende mogelijkheden. Maar mijn team-maatjes hebben ook hele verschillende, maar echt prachtige voorbeelden gemaakt! 

Even de basis van  mijn kaart; 
- het designpapier is van First Edition
- Gestempeld met Memento - Tuxedo Black (tweede afdrukje van de stempel heb ik gebruikt waardoor de lijntjes zo licht zijn)
- Kant is van Dovecraft - Curiosity Corner
- Roosjes in diverse kleuren en maten en Cherry Blossom (wit)


De stempel heb ik ingekleurd met Dewent Coloursoft Pencils. En de rand heb ik geblend met Distress Inkt - Broken China en Peeled Paint.


Dan nu het filigraan!
Om de insteekkaart heb ik tabs gemaakt met filigraan door een langwerpige filligraan om het papier te buigen, wanneer je dit met 'beleid' doet kan dit eigenlijk heel makkelijk omdat het metaal echt super dun is. Natuurlijk kan het breken, maar dat is mij nog nooit gebeurd....


Tussen de bloemen heb ik blaadjes van filigraan gemaakt door een filigraan - ster in stukken te knippen. De punten van de ster vond ik net als blaadjes lijken en de vorm van dit blad komt ook terug in het papier, dus voor mij een super combi! Maar er zijn nog tal van andere filigraan soorten die ook voor mooie blaadjes kunnen dienen, ik heb het al meer gedaan ;-)


Als laatste heb ik vlinders van filigraan gebruikt. Ook deze heb ik eerst mooi in vorm gebogen zodat de vleugeltjes nog iets meer van het blad af komen. Omdat het vrij donker op de kaart werd heb ik de vlinders iets lichter gemaakt door het niet precies wit te verven. 

Wat ik dit keer niet heb gedaan, maar ook graag doe, is embossingpoeder over de filigraan verhitten, dat geeft echt een geweldig effect! Je kan vrij éénvoudig eerst het filigraan verhitten en daarna pas in de poeder leggen, dan spelt de poeder er gelijk heel mooi overheen! Misschien een goede tip...


Heb je na mijn uitleg nog vragen, stel ze gerust hé?! Het is leuk om elkaar nieuwe dingen te leren en op mooie materialen te attenderen, dus schroom niet.

En vergeet ook zeker niet bij mijn team-maatjes te gaan kijken op het challenge blog voor nog meer inspiratie! Een hele mooie week toegewenst en tot de volgende kaart ;-)
Liefs Lotte

12 opmerkingen:

 1. Prachtige kaart, Lotte! Wat is dat toch gaaf met die geknipte blaadjes! Ik was dat eerlijk gezegd alweer vergeten. Wat een mooi effect geeft die tweede afdruk van de stempel. Het is weer een geweldig geheel, zoals altijd en ook je keuze van papier voor dit type kaart is echt perfect.
  Liefs Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om hebberig van te worden, wat geeft dat een schitterend effect aan de kaart en wat is je papier en olifantje lief Lotte!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had alle voorbeelden gezien en wat zijn ze leuk. Wel fijn om hier je kaart nog eens goed te kunnen bekijken met alle mooie details. Wat is hij fijntjes en zo mooi met dat filigraan, het is weer een toppertje Lotte.
  Liefs Hanny♥,
  http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snoezig!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een prachtig kaartje heb je weer gemaakt; leuk hoe je het filigraan hebt verwerkt.
  Liefs, Helen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is volgens mij op het ogenblik je favoriete stempel, hij is ook erg leuk hoor. Je kaartje is weer prachtig gemaakt. Het model is ook erg mooi. Het lijkt inderdaad wel of jouw verf wat meer dekkend is op je vlinders, het ziet ook veel witter. Ik gebruikt altijd de tubes acrylverf van de "A" winkel. Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooo het is weer zo'n lief kaartje Lotte! Heel mooie criss-cross heb je er van weten te maken! Liefs,
  http://littlecreass.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Lotte,

  Wat een leuk kaartje is het geworden! Top dat je laat zien dat je het filigraan helemaal dubbel kunt buigen. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen hè?


  Bedankt voor je voorbeeld!
  xxx Anne-Marije

  Enne... hoe vind je mijn Mixed Media hartje? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super knap!!! Weer een pareltje. Die filigraan is zo mooi verwerkt rond je inschuifkaart en wat heb je Bella prachtig ingekleurd!!! Alles klopt weer van bloemetje tot lintje.

  Liefs,

  Lins xx

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte