zaterdag 15 februari 2014

Kastje voor AnMaCreatief!

Ik ben dit keer heerlijk aan de slag gegaan voor AnMaCreatief. En hieronder is een kopie van het bericht dat ik op haar blog heb geschreven. Het is een enorm verhaal met heel veel foto's, maar echt iets waar ik heel trots op ben!!! Dus hopelijk vinden jullie het ook net zo leuk ;-)

Nog een paar dagen te gaan en dan gaat AnMaCreatief naar de CreaBeurs in Hardenberg. Alle voorbereidingen zijn in volle gang en wat hebben we er zin in!


Ik ben voor Anne-Marije aan het werk gegaan om een leuk kastje aan te kleden wat ze mee kan nemen naar de beurs. We hebben er voor gekozen om het thema 'handwerken' te gebruiken en de kleur roze kon natuurlijk niet missen ;-)


Ik ben begonnen om het kastje wit te schilderen, dat paste beter bij het papier van MD; Hello Sweet Baby. Dit blokje heeft hele mooie tinten met fijne motiefjes die je goed kan combineren en zoals je ziet kan het ook heel goed voor andere projecten gebruikt worden! 

Het papier heb ik op maat gesneden en in het kastje geplakt. Je hebt er eigenlijk helemaal niet veel papier voor nodig... Alle restjes van de velletjes heb ik voor het dakje gebruikt. De 'dakpannen' heb ik gemaakt met een stans van MD; Lace. Aan de zijkanten heb ik 'stenen' gemaakt met een Dutch Doobadoo Mask stencil; bricks. Deze mask heb ik met schildertape op de juiste plaats geplakt en met Distress Inkt heb ik zo de stenen geblend. En zo was de basis van het kastje gemaakt.


Toen kwam het vullen van het kastje! Het leukste werk ;-) Ik wilde in ieder geval heel graag met de stopflesjes aan het werk. Maar toen moest ik bedenken wat ik er in kon doen... In de staande heb ik kleine knoopjes (lichtroze) gedaan, deze gaan heel makkelijk door de opening en past helemaal in het thema. Rond de hals van het flesje heb ik twine gewikkeld en hier heb ik een charm van knoopjes aan gehangen. De liggende heb ik gevuld met embossingpoeder. Dit heeft een hele mooie glitter en geeft dus een heel leuk effect!

 

Ook vond ik het mooi om zo'n prachtige resin frame te gebruiken. Wat ik in het frame heb gemaakt is een stukje van het design papier. Dit mocht er wel tussen uit springen ;-)


Verder heb ik dit vakje lekker opgevuld met allemaal soorten bloemen, maar ook met een resin mini roosje en een resin roosje trio. Want dit paste weer mooi bij het frame! Zo is dit vakje echt een geheel geworden.


Dan mogen er natuurlijk geen vingerhoedjes en spoeltjes ontbreken! Hoewel ik meer van het antiek ben, vond ik toch dat ik ze gewoon in het zilver moest laten, want zo horen ze er ook uit te zien... Dus heb ik deze samen in een apart vakje verwerkt.


Links heb ik één  vingerhoedje gebruikt als vaasje en opgevuld met een bosje  bloemen. De andere twee vingerhoedjes heb ik opgestapeld. Daarnaast heb ik spoeltjes geschikt alsof ze zo in een hoekje zijn beland. Rond de spoeltjes heb ik spiraal stamens gewikkeld. Deze zijn gewoon buigzaam, dus prima in een andere vorm te buigen! 

***********

Ook de houten klosjes zijn natuurlijk een prachtige aanvulling van dit kastje. In dit vakje heb ik er drie nonchalant geplaatst. Boven op de klosjes heb ik metalen bloemetjes geplakt. Dit geeft een mooie afwerking. Rond de klosjes  heb ik  Anita's lint spotted satijn soft silverAnita's lint spotted satijn soft pink  en twine  gewikkeld. Bij het twine  heb ik nog een charm van een klosje gehangen.

Ook mocht in dit vakje geen schaar ontbreken! En de bloemen zal je overal terug zien ;-)


Ik heb nog een vakje aan de onderkant gevuld met  houten klosjes. Ook hier heb ik weer de metalen bloemetjes aan de bovenkant van de klosjes gelijmd. Hier heb ik de klosjes  omwikkeld met Vintage Lace van MD en kreukellint. Aan het kreukellint heb ik met twine een charm van een schaartje gehangen. 


Ook de knopen hebben een eigen vakje verdiend ;-) AnMaCreatief verkoopt heel veel soorten knopen! dus kon ik mij lekker uitleven. Ik heb zelf een 'ouderwetse' knopenkaart gemaakt. Ik heb allemaal dezelfde knoopjes op het kaartje geborduurd en hier bovenaan een stempel gestempeld. Eigenlijk best heel simpel! Maar geeft een leuk effect. Verder heb ik allerlei verschillende knopen 'slordig' op de grond geplakt. En ook hier mag de schaar niet ontbreken! Want zo werden vroeger de knopen er weer afgehaald ;-)


En wat kunnen we handwerken zonder stofjes... Dus ik heb van stukjes vilt een stapeltje gemaakt! Anne-Marije heeft heel veel kleurtjes in haar assortiment, dus ik kon de kleuren kiezen die mooi bij mijn papier komen. De lapjes heb ik twee keer dubbel gevouwen voor een mooie afwerking aan de voorkant. Het stapeltje heb ik met organza lint op elkaar gestrikt. En aan de strik heb ik een charm van een naaimachine gehangen. Als afwerking heb ik in dit vakje gekozen voor parelkernen. En natuurlijk weer de  bloemen!

 ***********


Als laatste heb ik de 'zolder' bekleed en hier wilde ik graag een 'rustige' bloemenzolder van maken. Dus geen designpapier geplakt. Ook uit gemak ;-) Want in zo'n hoek plakken is nogal een gepriegel! 

Op de zolder heb ik weer de spiraal stamens gebruikt, ook hier heb ik ze weer naar mijn eigen inzicht een beetje verbogen. Verder volop bloemen en knopen. Je moet op de foto er een beetje beter voor kijken. Maar vanonder de bloemen komen ook prachtige filigraan bladeren! En in de 'nok' heb ik twee filigraan vlinders geplakt.


  ***********
  ***********
  ***********

Als laatst wil ik jullie nog een keer het totale 'plaatje' laten zien! En wat niet helemaal onbelangrijk is, is om jullie te laten weten dat ik alles heb vastgeplakt met Tacky Glue van Aleen's. Dit is snel en transparant drogend. En ook heel sterkt. Het mooie is dat je hier alles mee kan lijmen, dus dat heb ik bij dit kastje ook gedaan!


Dit kastje is volgende week voor het eerst op de Crea-Beurs in Hardenberg te zien. En daarna gaat deze hopelijk nog een aantal beurzen mee ;-) 

Liefs Lotte

19 opmerkingen:

 1. Schitterend! kan gewoon niets anders zeggen!

  Lfs van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit SUPER GAAF gemaakt , Lotte !!
  Fijn weekend.
  XX Christa.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAAAAAUUUUUUWWWW!!! Wat heb je dat prachtig gedaan. Alles past zoooooo mooi bij elkaar! En je hebt ook zulke mooie spulletjes gebruikt!! Ik mis Tilda niet hoor....hihih!!
  Fijn weekend. Liefs, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat is dit mooi zeg je wordt er gewoon even stil van echt super super mooi gemaakt, daar zullen een hoop mensen op een beurs voor stil blijven staan!!
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, te gek kastje, schitterend gemaakt.
  Groetjes Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ontzettend gaaf gemaakt Lotte! Zoveel mooie details.
  Fijn weekend, gr. Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HELEMAAL GEWELDIG!! En handwerken... nou daar weet jij alles van hahaha! helemaal in jouw straatje en dat is te zien! Super mooie details en helemaal mijn kleurtjes! Anne Marije zal hier helemaal groos mee zijn en reken maar dat het een eye catcher is op de beurs!!! Ik houd mij aanbevolen voor jouw versie twee van dit schitterende kastje ;p

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauwwww Lotte, wat heb je dit móói gemaakt, ik vind het helemaal geweldig. Dit zal echt wel een eyecatcher zijn tijdens de beurs. Logisch dat je er zelf enthousiast en trots van wordt...dat mag zeker, dank je voor het delen...lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat gaaf!!!
  Geweldig gedaan!
  Liefs, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Lotte,

  Wat is dit schitterend gemaakt zeg ziet er allemaal heel mooi uit mag je best trots op zijn hoor.

  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waaw Lotte, dit is zo knap geworden. Ik weet gewoon niet waar eerst kijken. Super mooi!!!! Die bakstenen aan de zijkanten vind ik ook zo goed gevonden en die dakpannen.

  Groetjes,

  Lins

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, hoeveel weken werk heb je hier wel aangehad zeg, jeetje, wat een project!! Ik vind het geweldig en kom ogen tekort, zo mooi om alles goed te kunnen bekijken met alle mooie foto's die je gemaakt hebt,ik ben er helemaal weg van, schitterend gemaakt Lotte, echt een kunstwerk!
  liefs Hanny♥
  http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is zo gaaf Lotte, SCHITTEREND!!!!
  Ik kom ogen tekort, super, supergaaf gemaakt.

  Liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel erg mooi Lotte. Ik zal het zeker bewonderen als ik bij Anne-Marije ben.

  Granny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw Lotte vind je kastje schitterend geworden en heerlijk in het roze!!!!
  Er zal op de beurs best wel veel vraag naar zijn geweest!

  lieve groetjes Nit@

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je dat prachtig gedaan Lotte!!
  Ik kan me inbeelden dat je er met veel plezier aan gewerkt hebt!!
  Elk klein detail is bijzonder!!!
  Heel, heel, heel mooi!!
  Fijne week
  Liefs,
  Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wow, Lotte, echt prachtig!! Liefs Nanna

  BeantwoordenVerwijderen
 18. WAUW!!! Echt super! Ik blijf er naar kijken!
  Ik ga hem zeker op de beurs bewonderen!

  Lieve groetjes Cathalijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. SCHIT-TE-REND!!! Toppie zeg, heel knap gedaan!
  Liefs Adriana

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte