zondag 26 mei 2013

Vintage voor oma!


Hallo allemaal,
het feest van mijn oma, omdat ze 80 is geworden, is achter de rug. Het was een heel mooi feest om op terug te kijken! En alle genodigden hebben mij in het bijzonder bedankt voor de mooie uitnodigingen! Wat een compliment hé!? Er was één tante die eerlijk vertelde dat het niet haar smaak was, iets te druk vertelde ze. Maar, ze vertelde er ook bij dat toen haar dochter bij haar op bezoek kwam, ze gelijk op de kaart af liep en vroeg wie zo'n geweldig mooie kaart had gemaakt! Tja, smaken verschillen ;-)


Omdat ik de uitnodigingskaarten in vintage-stijl had gemaakt, wilde ik ook de verjaardagskaart voor oma in deze zelfde stijl maken... Niet mijn sterkste kant (omdat ik het gewoon nooit maak) Maar gelukkig hebben wij Judith in ons team, die echt een kei is in vintage kaarten maken! Dus heb ik haar blog erbij gepakt en veel ideetjes van haar na gemaakt ;-)

Het plaatje is van internet afgehaald. Alle randen heb ik oud gemaakt met de  TH Paper Distresser en  de randen beïnkt met Distress Ink - Walnut Stain. Achter het plaatje zie je het  frame vierkant van Joy! Naast het plaatje zie je de paspop van TH uit de set Big Die; Sewing Room.  Ik heb haar aangekleed zoals Judith dat heeft gedaan. Dat vond is zo gaaf met die filigraan!!! Daarop zit een resin flower ovaal. De 'garen-kaartjes' daaronder heb ik ook van internet, met daar omheen DMC-garen gewikkeld. De bloementoef heb ik gemaakt met  Cherry Blossom (vintage bruin), roosjes in  kleine filigraanbloemen gedaan; deze heb ik iets omgebogen en  grote parels! Wat zijn ze gaaf hé?!

Rechts van de kaart heb ik een tag achter het afdrukje verstopt met daaraan Kreukellint gestrikt. Deze heb ik op kleur gebracht met Distress Ink, maar ik weet even niet met welke kleur ik deze heb gedaan... Had ik namelijk nog liggen ;-) Daarnaast heb ik een 'scheur' gemaakt in het design papier; daar heb ik rozenknopjes tussenuit gedaan. De 'scheur' heb ik iets dicht gemaakt met een veiligheidsspeld met daaraan een charm van een oude singer! Verder heb ik nog twee bloemetjes gemaakt uit kraft met daarop een mini resin roosjes en daar van onder een charm van een takje. Als laatste afwerking heb ik een filigraan hoekje onderin geplakt.


Oma was blij met haar kaart! En ik vond het leuk om te maken. Maar de volgende keer kom ik weer gewoon met een gekleurde stempel, hihi Dat blijft toch wel 'mijn ding'.

Liefs Lotte

17 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende kaart heb je voor je oma gemaakt Lotte, het is een plaatje. Supermooi.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Lotte, en maar zeggen dat het niet helemaal jouw ding is. Nou ik vind dus van wel want het is op en top een beauty. Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw Lotte, ik vind het een super mooi kaartje !!! Zal je oma vast erg blij mee zijn geweest. groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kaart Lotte.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kaart is echt super mooi.

  Groetjes Cathalijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou ik vind deze kaart anders ook jou ding hoor! Het ziet er heel romantisch vintage uit voor je Oma. En wat leuk dat het zo'n mooi feest is geweest Lotte, dat zijn altijd mooie dingen om op terug te kijken.
  Lieve groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een fantastisch mooie kaart geworden n Lotte.Heel mooi afgewerkt. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je dat vor je oma deed Lotte!
  Ik ben naar je uitnodigingen gaan kijken en zewaren prachtig, ook je lieve kaart.
  Jouw oma zal best heel gelukkig zijn.
  Heel leuk dat je haar foto gebruikte, dat blijft een mooie herinnering!!
  Fijne zondag
  Liefs
  Magda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind je vintagekaartje ook super geslaagd hoor net als je schitterende uitnodigingen, die je voor je oma had gemaakt.

  Je kaart heeft zulke prachtige details en je hebt hele lieve kleurtjes gebruikt. Heerlijk romantisch!!!

  Veel liefs Glenda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh wat leuk om te horen dat alles zo geslaagd is geweest en hoe geweldig dat je zoveel complimentjes hebt gekregen :D Ik vind ook dit kaartje super goed gelukt hoor; gewoon ermee door gaan!!

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige kaart Lotte! Het is er niet aan te zien hoor dat je deze stijl niet gewend bent, knap werk!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jee wat een schitterende kaart heb je voor je oma gemaakt! Past inderdaad goed bij de uitnodigingen.
  Je oma is vast super trots op haar creatieve kleindochter!!

  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoezo niet jouw ding????? Hij is schitterend meid!! Wat een prachtige kaart met zoveel mooie details. Een lust voor het oog!!! Liefs, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schitterend Lotte, zoals er al meer schrijven niet te zien dat je het je eerste keer is, geweldig !!
  Lieve groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi dat iedereen zo zijn eigen `ding` heeft Lotte! Maar ik moet zeggen dat je er toch een geweldige leuke kaart van hebt gemaaktt! Prachtig gedaan!!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, Lotte wat is 'ie gaaf! Dat te druk'hoor ik nogsl eens hier:-) Tja, wij zien al het moois in de snoepwinkel en als je er dat een leuk plekje voor vind... Je hebt hier zoveel moois op verwerkt, poeh, dat was even werk.
  Liefs adriana

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte