zondag 28 april 2013

Uitnodigingen....

... voor mijn oma!
Zij mag volgende maand de geweldige leeftijd van 80 halen en dat vond zij wel en feestje waard. En nu mocht ik daar de uitnodigingen voor maken! Toch wel heel bijzonder wanneer je dit mag en kan doen hé? Ik heb het in elk geval met veel plezier gedaan!
 
 
Ze had 22 uitnodigingen nodig, wat ik dus heb gedaan; is eerst één kaart maken zoals ik het wilde hebben om vervolgens als 'productie-werk' de volgende allemaal te maken. Maar de fout die ik daar mee heb gemaakt... is dat op één kaart het makkelijk is om nog een bloemetje en nog een bloemetje en nog een stansje en nog een bloemetje ;-) te draaien en plakken. Maar toen ik het x22 moest gaan doen, het toch wel heel veel draaiwerk was!!! LOL Gelukkig heb ik wat hulp gehad daarmee en heb ik met heel veel plezier de laatste kaart in elkaar geplakt, hihi, wat was ik bij dat ik ze klaar had!

Maar wat mij nog gelukkiger maakte was dat mijn oma helemaal blij was met het resultaat! Daar doe je het toch voor? En natuurlijk staat één exemplaar nu ook op onze kast te pronken. En ik heb zo'n vermoeden dat die daar nog héél lang blijft staan, LOL
 
Het is dus een Criss-Cross kaart geworden, waarbij de uitnodigingstekst aan de binnenkant van de kaart staat.
 
 
Op de voorkant heb ik een foto van mijn oma verwerkt! Hoe bijzonder is dat? Ik kwam deze tegen en was meteen verkocht! Hoewel ik vrijwel geen vintage-kaarten maak. Vond ik deze foto zo speciaal, dat ik in eens een hele vintage-kaart als idee had! Hier zal zij ongeveer 10 jaar zijn geweest, dus de foto is 70 jaar oud!
 
Rechts van de foto heb ik een filigraan gebruikt met in het midden een parelkern, vastgezet met een splitpen. Achter de foto zit een doily van Cheery Lynn. en rechtsboven zijn nog twee parelkernen. Aan de linkerkant van de kaart heb ik een bloementoef gemaakt met stansen van Magnolia. Met in de grote bloem een roosjes en op de kleinere bloemen een zelfklevende parel; ivoor. Vanachter de bloementoef heb ik nog een hartje van Joy! gebruikt. En een kantje van de markt langs de overslag. Alle randen heb ik bewerkt met de TH; paperdistresser en geïnkt met DI; Walnut Stain.
 
 
De uitnodigingskaart die aan de binnenkant zit heb ik gemaakt van kraft, met daarop een tekst gemaakt op de computer. Deze tekst (met gedichtje) heeft mijn moeder zelf gemaakt! De kaart heb ik daarna nog bewerkt met de Postcard stempel van Magnolia. Bovenaan de uitnodigingskaart heb ik de tag van Magnolia om het papier heen geplakt. Daarop heb ik en digi-stempel geplakt die mijn man zelf heeft gemaakt. En aan de tag heb ik een strik gemaakt met kreukellint (wit) die op kleur is gebracht met DI; Forest Moss.
 
Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat ik dit met jullie deel! En natuurlijk ben ik nu wel reuze benieuwd naar jullie oordeel... Aangezien ik niet van de VINTAGE ben ;-)
 
Liefs Lotte!


22 opmerkingen:

  1. je hebt er super veel werk mee gehad, maar het resultaat is super.
    Kan me indenken dat je oma heel erg blij was met de persoonlijke uitnodingen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is het eindresultaat mooi geworden Lotte, wat een werk heb je eraan gehad om dit 22 keer te moeten doen. Maar je krijgt er een hoop voor terug nu je oma zo blij is met het resultaat. Wat is het een leuk foto trouwens. Liefs Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het een supermooi kaartje, wat leuk dat je een foto van je eigen oma hebt kunnen gebruiken. Wil wel geloven dat het wat tijd in beslag heeft genomen, maar het resultaat mag er zijn! Fijn dat je oma het ook mooi vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig kaartje is het geworden Lotte! En vooral de foto van je oma maakt het heel persoonlijk. Wat een werk zal dat geweest zijn maar kan me voorstellen dat je er een hoop plezier aan hebt gehad om dit voor je oma te maken.


    Liefs,
    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. WOW, wat een prachtige uitnodiging(en) heb je gemaakt Lotte!! De foto van je oma maakt hem helemaal af naast al die prachtige embellies en bloemen. Kan me voorstellen dat je na 22 uitnodigingen blij was dat je klaar was, hahaha!! Maar het resultaat mag er wezen en als je oma dan ook nog eens helemaal blij is.....tja daar doe je het voor toch?! Mijn man wordt in juni 50 en nu ben ik ook bezig met de uitnodigingen zelf te maken. Nu moet ik helemaal uit mijn comfortzone stappen....pfffffff hahahah!! Maar het lukt, gelukkig!! Fijne zondag. Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  6. OO Wat heb je dit prachtig gemaakt Lotte. Wat zal je oma (en genodigden) hier blij mee zijn want het is een plaatje. Wat ontzettend leuk om er een echte foto van haar op te verwerken, ik ben er helemaal weg van, zo leuk!
    fijne zondag, liefs Hanny♥

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je zal er een heel werk aan gehad hebben, maar bij de ontvangers absoluut heel erg mooi gevonden worden, Ook al ben je niet van de vintage stijl, dan is dit je prima gelukt, en wat zal Oma trots op je zijn, daar doe je het voor hè!! Super gedaan Lotte, een fijne zondag en groetjes van Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat heb je schitterend gedaan Lotte, wat een werk heb je daar aan gehad maar het resultaat mag er zijn, ik denk dat je oma wel trots op je is, alvast een fijne dag gewenst....

    groetjes Bea.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi!! Wat zal je oma trots op je zijn!

    groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw wat een schitterende kaart! Een leuk model en super mooie details, extra mooi met de foto van je oma erop! Helemaal geweldig! groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De uitnodigingen zijn super geworden. Alvast van harte met de verjaardag van je oma. De foto van je oma is een hele mooie.
    Liefs Cathalijne.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een schatje, ik bedoel de kaart èn de foto! Geweldig! Daar zal ze blij mee zijn!
    liefs Rachel

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat heb je dit schitterend gemaakt Lotte.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw Lotte wat heb je deze uitnodiging super gemaakt voor je oma, ik vind het werkelijk schitterend en zo leuk deze foto van je oma erop toen ze ongeveer 10 jaar was, mooie meid hoor. Ik vind het een toppertje, nou ja 22 toppertjes eigenlijk ;-)
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Super Lotte! Heel knap zeg en leuk dat je dit kan doen voor je oma, ze zal trots op je zijn!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ohhh meis, wat is ie mooi geworden zeg! Super mooi hoe je haar foto er in verwerkt heb!! En wat zal ze er blij mee zijn :D wel vreemd he om een kaartje te maken zonder een stempel te kleuren maar zeker een herhaling waard!
    Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw zeg, wat een schitterende uitnodigingskaart en wat leuk die foto van je oma als klein meisje.

    Veel liefs Glenda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Schitterend Lotte, wat een geweldige mooie uitnodigingen! Petje af hoor, het is inderdaad niet niks om dat zo vaak te moeten doen! Maar het resultaat mag er zijn! Je hebt er een volger bij hoor, hoef ik de mooie creaties die je maakt niet meer te missen!

    Groetjes Richtje

    BeantwoordenVerwijderen
  19. O, wauw. Lotte!!! Wat MOOI. Gaaf hoor dat je dat zo voor je oma kon en mocht doen! Heel speciaal net als deze kaart. Maar o, o, je hebt het jezelf niet makkelijk gemaakt,uitgebrieder kan bijna niet, hi, hi! Heel inspirerend! Ik heb hier al 2 weken uitgeprinte fotootjes liggen van mijn tantes die maandag jarig waren. Tja te laat dus al. Maar ik weet nog steeds niet wat ik ermee zal doen...
    Liefs Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh Lotte, wat een supermooie uitnodiging!!! Hoe heb je het voor elkaar gekregen om deze 22 keer te maken, wat een werk maar het resultaat mag er zeker wezen. Felicitaties voor je oma en nog vele gelukkige jaren voor haar!

    Liefs,

    Lins x

    BeantwoordenVerwijderen
  21. SUPER gave uitnodiging heb je gemaakt !! En wat een werk .... Groetjes , Christa.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte