donderdag 26 november 2015

Veel mogelijkheden met mijn nieuwe verfjes!

Mijn verjaardag is achter de rug en ik heb een onvergetelijke dag achter de rug! Het is zo genieten om familie en vrienden die je lief zijn samen te hebben :)

Voor mijn verjaardag heb ik zo iets prachtigs gekregen! Namelijk de verfjes van Kuretake; Gansai Tambi. Afgelopen zomer heeft Veerle mij laten zien welke mogelijkheden je allemaal hebt met deze verfjes en ik was gelijk verkocht! 


Natuurlijk wilde ik gelijk met deze verfjes gaan spelen en alles ontdekken wat ik er mee kon doen :D

Om te beginnen heb ik deze lieve Tilda ingekleurd! Zij heet Summer Wedding Tilda uit de Summer Memories 2013.

Het was even zoeken naar de juiste kleuren, maar het mengen ging vrij simpel en met het resultaat kan ik eigenlijk zeer tevreden zijn voor een eerste keer.... <3

Ook heb ik geprobeerd te stempelen met deze verfjes. Ik wilde namelijk de grasjes in precies dezelfde kleur zien te krijgen ;-) Ook dit is gelukt door heel weinig verf met een penceel op mijn (rubberen) stempel aan te brengen.


Het idee om zelf een kalendertje te maken had ik al een tijdje, maar hoe wist ik nog niet precies. Het moest niet al te groot worden, maar ik wilde wel genoeg ruimte hebben om te schrijven. Dit idee kwam ik van de week tegen bij  'Cards by Suzi' en ik wist gelijk dat ik dat ook wilde gaan maken!
Het mapje hangt bij mij aan de andere kant, maar dat is omdat ik links schrijf ;-)


Mijn bedoeling is om hier een lijstje per maand te schrijven met de kaarten die ik 'moet' maken voor verjaardagen en DT-opdrachten. Ik denk dat het voor mij op deze manier wel overzichtelijk is.... De tijd zal het leren :p Het knijpertje heb ik er aan toe gevoegd zodat ik het niet hoef door te strepen wat ik gedaan heb, maar ik ga gewoon het knijpertje naar beneden verhuizen :)


Alle bloemen op de kaart heb ik ook zelf gemaakt! Maar ook zelf op kleur gebracht met de nieuwe verfjes <3 Ik heb verschillende manieren geprobeerd.... 

* Voor de blauwe bloemetjes heb ik eerst de bloemetjes uitgestanst, vervolgens heb ik het papier nat gemaakt en de verf in het midden erop aangebracht, door het natte papier is het zelf gaan uitlopen.
* De roze bloemen heb ik door een mengsel van verfjes gehaald op mijn kraftsheet, vervolgens de bloemen gestapeld en vast gezet, om ze vervolgens in vorm te drogen.
* Als laatste heb ik de bruine roosjes gemaakt. Hier heb ik ook weer verf voor op mijn kraftsheet gedaan, hier het papier door gehaald en gedroogd. Vervolgens heb ik het uitgestanst en er roosjes van geknutseld.

Als laatste heb ik ook nog geprobeerd om mijn verbandgaas op kleur te krijgen met deze verf en natuurlijk het kreukellint, ook die mag niet ontbreken :D Alles lukte met succes!

Wat ik vooral heel leuk vond om te ervaren was dat de kleuren ook echt kleurvast zijn. Bruin is bijvoorbeeld gewoon bruin gebleven! Jullie gaan nog veel van deze verfjes op mijn blog langs zien komen ;-)


Hopelijk hebben jullie mee kunnen genieten van mijn enthousiasme :)

Graag wil ik met deze creatie meedoen met de volgende challenge's:
Craft Heaven Shop Challenge - Layers
Magnolia Mania - Gingham (the leafs)
Midweek Magnolia's - Pink and Green

Ik kom snel weer terug met een andere kaart! Dankjewel voor jullie bezoekje en de leuke reacties die ik mag ontvangen, dat doet mij iedere keer weer veel deugd!
Liefs Lotte

13 opmerkingen:

  1. Nou ik heb genoten hoor van deze post leuk om te lezen dat je zo happy bent.
    Deze creatie is ook weer zo super!

    Groetjes Leni

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super gaaf.....ik voel een na apertje aan komen.
    Erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super gaaf.....ik voel een na apertje aan komen.
    Erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alsnog van harte gefeliciteerd Lotte. Je post heb ik met veel plezier gelezen, wat fijn dat je zo enthousiast bent over je nieuwe verfjes. Je hebt een prachtig kalendertje gemaakt in hele mooie kleuren. Alles is zo mooi bijpassend gemaakt, prachtige bloemen heb je ook gemaakt. Ik ben er helemaal weg van...heel creatief.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou zeg... een natuur talentje zeg ik :D Zowel voor het verven als met je bloemen. Leuk om te zien dat jij ook de smaak te pakken hebt qua bloemen maken hihihi! En je schilderkunsten, nou dat ga ik binnenkort in real life onder vinden ;p Tot snel!

    Liefs, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lotte wat ontzettend mooi, en zo knap gedaan die mooie bloemen maar van die verf heb ik nog nooit gehoord ben daar nu wel heel nieuwsgierig naar geworden je bent inderdaad een natuurtalent want dit ziet er fantastisch uit !
    Liefs, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh dit is zo prachtig en ik ben zo blij dat de verfjes bevallen. Je kan er al gelijk mee toveren, niet alleen onze favoriete Tilda's inkleuren maar ook bloemetjes, gaas, lint,... waaw!

    Liefs,

    Lins xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow I just love this calender with your beautiful colouring of Tilda and love how you have used te pinks and greens thank you for joining us in The Midweek Magnolia's Challenge :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow I just love this calender with your beautiful colouring of Tilda and love how you have used te pinks and greens thank you for joining us in The Midweek Magnolia's Challenge :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. WOW! Beautiful ♥♥. Love your calender.
    Thanks for playing with us at Magnolia Mania!
    Hugs, Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Had ik je al gezegd dat ik hem prachtig vind. Alles is super mooi op elkaar afgestemd wat kleur betreft, en je Tilda is super mooi ingekleurd. Zo leuk om te zien hoe enthousiast je bent:-) Laat maar komen die creaties met de verfjes, ach, laat maar komen alle creaties want ze zijn een genot om naar te kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zet je mijn naam op ieder blaadje? :p Echt super leuk deze!! Liefs Nanna

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte