vrijdag 10 mei 2013

Thee-bloemen!

Hallo allemaal,
even iets heel anders van mij... Toen ik begon met kaarten maken, ben ik begonnen met theezakjes vouwen. Een prachtige techniek waar heel wat werk in gaat zitten en wat super netjes/precies komt. Nu ben ik inmiddels hele andere kaarten gaan maken, maar evengoed ben ik nog altijd dol op de vouwseltjes! Nu maakt mijn team-maatje Adriana nog altijd schitterende kaarten in een moderne stijl, waar ze nog altijd wel een theezakjes- vouwseltje op verwerkt. En dat vind ik zo geweldig!!! Nu heb ik voor mijn verjaardag twee vouwseltjes van haar cadeau gekregen.
 

In de eerste instantie vond ik het veel te zonde om er iets mee te gaan maken. Want ik weet hoeveel werk het is om ze te maken! En ik wist ook eerst nog niet goed wat ik er mee zou gaan maken... Of ik een soortgelijke kaart zou maken zoals zij ze nu verwerkt. Of op 'mijn' manier... Ik kreeg in eens een ingeving wat helemaal niet op mijn of haar stijl lijkt ;-) Maar wat ik persoonlijk wel heel leuk vond! Dus dit ben ik gelijk gaan uitwerken en hierbij dan het resultaat!
 
 
Ik heb mini-kraft-kaartjes gebruikt. Het is een klein formaatje met een envelopje. Ik vind het leuk om ook wat aandacht aan het envelopje te geven! En daar een klein detail aan toe te voegen. Ze zijn een mooi formaat om bijv. bij bloemen te geven. Maar deze heb ik voor 'de man' gemaakt. Om daar eenvoudig een centje bij in te kunnen doen.

 
Of zo ;-) Gelijk een ander zicht hé?!
 
 
Bij de eerste kaart heb ik een restje designpapier gebruikt. Hier heb ik de randen van bewerkt met de paperdistresser van TH. En daarna geïnkt met DI; Walnut Stain. De bloem heb ik verwerkt op een filigraan. Dat idee heb ik van Adriana ;-) Maar volgens mij heeft ze het nog nooit op een langwerpige gedaan... Deze vond ik er zo mooi op passen! Dan heb ik bovenop nog een filigraantje gedaan en vastgezet met een splitpen. Zeer eenvoudig!  Maar toch stijlvol vond ik....
 
 
De tweede kaart heb ik bewerkt met embossingpoeder. Het achtergrondje heb ik zelf gesponst met verschillende kleuren Distress Inkt. Daarna heb ik een  Urban Stamp van Papermania gestempeld met Embossing Ink, daar embossingpoeder van Papermania; copper overheen gedaan en verhit met de heattool. Dit zorgt voor de mooie glans! De randen van dit papier heb ik ook weer bewerkt met de paperdistresser van TH en beïnkt met DI; Walnut Stain. Deze mooie theebloem heb ik onder een rood-koper kleurige filigraan gedaan. Past zo mooi bij dit embossingpoeder! De grote strik heb ik van kreukellint (wit) gemaakt en de ze op kleur gebracht met Perfect Pearls; copper. Ook op de envelop heb ik met dezelfde embossingpoeder een mooie stempel gemaakt. Zo is het weer helemaal een geheel ;-)

 
Even hele andere kaartjes als wat jullie van mij gewent zijn, maar hopelijk worden ze ook gewaardeerd. Hier werden ze in elk geval goed ontvangen!
 
Liefs Lotte
 


13 opmerkingen:

  1. Hallo Lotte

    Wat leuk die vouwsels van theezakjes, ik heb dat ook gedaan maar doe dat allang niet meer. Als ik nu zie hoe jij dit tot iets leuks hebt gemaakt denk ik...zal ik toch? Je hebt ze prachtig verwerkt, met dat filigree plaatje eronder is het helemaal weer van deze tijd en heeft het niets oubolligs meer. Ik vind beide kaartjes schitterend gemaakt, altijd fijn om te lezen hoe je iets gemaakt hebt ook.
    Fijne dag, liefs Hanny♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dat supermooi gedaan Lotte, ziet er weer helemaal top uit. Prachtig.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wowww, dit is werkelijk schitterend Lotte, prachtig allemaal !!

    liefs Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige kaarten.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt de bloemen echt prachtig verwerkt, je cadeautjes komen zo prachtig tot hun recht.

    groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super super super gaaf!!! Zo anders maar helemaal geweldig!
    Zeker mee doorgaan want dit ligt je ook :D

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wow, wat een prachtige vintage kaart in warme kleuren.
    groetjes An

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi gedaan, ziet er perfect uit.
    Liefs, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig!!! Wat heb je ze gaaf verwerkt. Prachtige kaartjes.Ik ben blij dat je ze toch hebt gebruikt, want ik was heel nieuwsgierig hoe je dat zou doen:-)En, nee ik heb ze nog nooit op zo'n langwerpige filigraan verwerkt. Weet nu meteen wat ik moet gaan bestellen voor mijn vintagekaartjes die ik nog steeds niet heb gemaakt! Bedankt voor je inspiratie.
    Veel liefs, Adriana

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind ze erg mooi, rustige maar zeer warme kaarten. Een oude techniek nieuwe leven inblazen.

    Groetjes Cathalijne.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super is dit zeg. Heel iets anders maar toch helemaal geweldig om te zien. knap gedaan!
    Om een antwoord te geven op je vraag.....deze plaatjes zijn van Pion...Alma's sewing room. Echt heel mooi en heel gaaf om mee te werken.
    Liefs Plony.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Misschien wel anders maar zeker niet minder mooi!!!! Schitterend en je hebt weer heel veel zorg en tijd aan je kaartjes besteedt!! Geweldig. Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Lotte,
    Als eerste bedankt voor je bezoek.
    Ten 2e, een paar hele mooie kaartjes heb je gemaakt.
    Grappig he dat door Adriane weer meer mensen met theezakjes gaan werken.
    Ik ga je volgen en ga zo je blog eens rustig bekijken.

    Knutselgroetjes, Jenny

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje voor mij achterlaat.
Ik lees ze met veel plezier!

Liefs Lotte